2Д Софт доо, Народног Фронта 21/6/601, 21000 Нови Сад, ПИБ: 101647464, МБ: 08745838] (у даљем тексту „Компанија“ или „ми“ ) управља интернет страницом lpfr.rs (у даљем тексту „интернет страница“).

Овим Правилима приватности уређена су питања од значаја за заштиту Ваших података о личности, те Вас молимо да их пажљиво прочитате.

Ако наша интернет страница или апликација садрже везе до других веб локација, ова Правила приватности се не односе и на те веб локације.

Прихватање ових Правила приватности значи прихватање обраде Ваших података о личности од стране компаније 2Д Софт доо Нови Сад у складу са Законом о заштити података о личности (у даљем тексту: „Закон“) и у сврхе које смо описали у наставку.

Уводне одредбе

Компанија има положај руковаоца обраде Ваших података о личности и одређује начине и сврху обраде.

Ако се противите да Компанија прикупља, обрађује или користи Ваше податке о личности, у складу са Законом, можете послати захтев за престанак обраде Ваших података о личности на privacy@2dsoft.com. Међутим, то може ограничити Вашу могућност коришћења наше услуге и сервиса.

Предмет Правила приватности

Подаци о личности или лични подаци су сви подаци путем којих Вас можемо, директно или индиректно, идентификовати.

Ова Правила приватности обухватају начине обраде Ваших личних података када ступате у интеракцију с нама, нпр. када:

 • посећујете нашу интернет страницу lpfr.rs
 • посећујете наше профиле на страницама или апликацијама друштвених мрежа;
 • комуницирате са нама телефоном или путем е-маила;
 • користите наше услуге, сервисе и апликације;
 • купујете од нас производе; или
 • комуницирате с нама на неки други начин или неким другим путем

Обрада података о личности је свака радња или скуп радњи које се врше аутоматизовано или неаутоматизовано са подацима о личности или њиховим скуповима, као што су прикупљање, бележење, преписивање, разврставање, груписање, односно структурисање, раздвајање, обједињавање, похрањивање, уподобљавање или мењање, откривање, увид, употреба, претраживање, откривање преносом, односно достављањем, копирање, умножавање, ширење или на други начин чињење доступним, упоређивање, ограничавање, брисање или уништавање, обезбеђивање, коришћење, организовање, чување, прилагођавање.

Да бисмо успешно извршили наше услуге и обавезе према Вама, морамо прикупити, обрадити и понекад делити Ваше личне податке.

Молимо поделите са нама само оне податке о личности које су нам заиста потребне.

Које Ваше податке обрађујемо, за коју сврху и по ком основу?

Посета нашој интернет страници

Подаци који се прикупљају када посећујете нашу интернет страницу независно од тога да ли сте регистровали кориснички налог:

Подаци Приликом посете интернет странице, претраживач који користите на Вашем уређају ће аутоматски и без Ваше активности послати на сервер наше интернет странице: IP адресу уређаја са ког је послат упит и који има приступ интернету, датум и време приступа,  име и URL преузете датотеке, интернет страницу/апликацију са које се приступа (referrer URL), претраживач који користите и, ако је потребно, оперативни систем рачунара који подржава интернет, као и име вашег провајдера.
Сврха Наведене податке сервер привремено чува у такозваној лог датотеци у следеће сврхе: обезбеђивање успостављања несметане везе, обезбеђивање комфорног коришћења наше интернет странице/апликације и процена безбедности и стабилности система.
Правни основ члан 12, став 1 тачка 6) Закона (легитиман интерес), који произилази из горе наведе сврхе обраде података.

Уколико сте у Вашем претраживачу, у оперативном систему или у другим подешавањима вашег уређаја прихватили тзв. геолокацију:

Подаци тренутна геолокација
Сврха како бисмо Вам понудили индивидуалне услуге на основу Ваше тренутне локације (на пример, локацију најближег ресторана)
Правни основ члан 12, став 1 тачка 1) Закона  – уз Вашу сагласност са наведену сврху.

Вашу сагласност можете да опозовете у сваком тренутку искључивањем геолокација у Вашем претраживачу, у оперативном систему или у другим подешавањима вашег уређаја

Ако сте дали пристанак за пријем newsletter-а:

Подаци e-mail адреса и име
Сврха ради слања newsletter-а, који укључује информације о услугама, производима, акцијама (промоције, наградне игре, и сл.), новостима и понудама ресторана
Правни основ члан 12, став 1 тачка 1) Закона  – уз Вашу сагласност са наведену сврху.

Ако сте попунили контакт формулар:

Подаци e-mail адреса, име, име фирме, број телефона
Сврха ради ступања у контакт са Вама у циљу решавања проблема или недоумице коју имате
Правни основ члан 12, став 1 тачка 1) Закона  – уз Вашу сагласност са наведену сврху.

Уз вашу сагласност, бележимо Ваше понашање као корисника наше интернет странице, апликације и неwслеттера:

Подаци податке о одељцима на којима се задржавате и на линкове, које тамо користите
Сврха ради креирања персонализованих корисничких профила са Вашим личним подацима и/или са податком о Вашој e-mail адреси како бисмо омогућили креирање наше рекламне понуде у облику newsletterа, on-site рекламе и штампаног материјала, прилагођене Вашем личном интересовању и ради побољшање наше понуде
Правни основ члан 12, став 1 тачка 1) Закона  – уз Вашу сагласност са наведену сврху.

Вашу сагласност за пријем newsletterа или креирање персонализованих корисничких профила можете да опозовете у сваком тренутку. Опозив пристанка не утиче на допуштеност обраде која је вршена на основу пристанка пре опозива. То можете учинити тако што ћете се нпр. на нашој интернет страници одјавити са листе за пријем newsletterа. Линк за одјаву можете наћи на крају сваког newsletterа, а можете и упутити e-mail на privacy@2dsoft.com. Уколико опозовете пристанак, обрисаћемо ваше податке.

Лични подаци које прикупљамо када се региструјете

Приликом регистрације корисничног налога на нашој интернет страници или апликацији, обрађујемо следеће Ваше податке о личности:

Врста податка Опис
Кориснични подаци корисничко име, кориснички ID, лозинка, ниво чланства
Подаци о комуникацији коментари, оцене, одговор на коментаре, комуникација путем e-maila или ливе chat-а
Остали подаци подаци које добровољно делите с нама користећи нашу интернет страницу или апликацију и подаци добијени од друштвених мрежа или других јавних база података (нпр. корисничка идентификација са других платформи)

Корисничке податке, Податке о комуникацији и Остале податке обрађујемо како бисмо Вам омогућили приступ свим функционалностима наше интернет странице, у складу са чланом 12, став 1 тачка 1) (уз Вашу сагласност) и тачка 3) (на Ваш захтев) Закона  – за наведену сврху.

Будућа обрада података према легитимном интересу

Ваше личне податке користимо у складу са нашим легитимним интересом, под условом да не компромитујемо Ваша права и слободе. Ако сматрамо да Ваше податке можемо заштитити од било каквог ризика, обрадићемо их на правном основу легитимног интереса.

Остали подаци

Обрађујемо оне личне податке које сте нам Ви дали приликом комуникације (нпр. кроз телефонски позив, е-пошту, упитнике, итд.), приликом посете интернет страници или профилима на друштвеним мрежама, као и оне личне податке који су произашли из наше пословне сарадње, а који укључују Ваше идентификационе податке (име и презиме), Ваше комуникацијске податке (контакт телефон, e-mail, адреса…), Ваше додатне податке потребне за реализацију нашег пословног односа.

Ваше податке обрађујемо у складу са утврђеном сврхом, а како бисмо одговорили на ваш упит. Правни основ за обраду података је члан 12, став 1 тачка 6) Закона (легитимни интерес). Наш и истовремено ваш (легитимни) интерес за овакву обраду података произилази из потребе да одговоримо на ваша питања, уколико је неопходно да решимо постојеће проблеме и како би тиме обезбедили Ваше задовољство као нашег корисника.

Ако учествујете у некој од наших анкета, такво учествовање је добровољно. Код анонимних анкета не чувамо податке који омогућавају да закључимо ко је учесник анкете. Чувамо само датум и време вашег учешћа. Сваки лични податак који сте нам дали путем анкете сматрамо добровољно датим и чувамо их у складу са одредбама Закона

У случају да сте дали сагласност за спровођење анкете, правни основ за обраду података се заснива на вашем пристанку у складу са чланом 12, став 1, тачка 1) Закона. У том случају, имате право да опозовете вашу сагласност у сваком тренутку. Опозив пристанка не утиче на допуштеност обраде која је вршена на основу пристанка пре опозива.

Подаци о личности корисника друштвених мрежа

На обраду података од стране оператера платформа друштвених мрежа (нпр. администрација чланова и дељење информација) имамо само ограничен утицај. Тамо где можемо да утичемо и подесимо параметре за обраду Ваших података и то тако да оператер платформе друштвених мрежа поступа у складу са заштитом података, ми предузимамо све мере које су нам на располагању. Међутим, на многим местима не можемо да утичемо на обраду података оператера, нити знамо које податке оператер тачно обрађује.

Оператер платформе управља целом IT инфраструктуром услуге, придржава се сопствених правила о заштити података и има са Вама посебан кориснички однос (уколико сте регистровани корисник услуге друштвених мрежа). Додатно, оператер је искључиво одговоран за сва питања у односу на податке Вашег корисничког профила, којима ми као компанија немамо приступ.

Детаљније информације о обради података од стране оператера платформа друштвених мрежа и о могућностима приговора можете пронаћи у њиховим правилима о заштити података.

Податке, које сте унели на нашим страницама друштвених мрежа, као што су нпр. коментари, видео снимци, слике, лајкови, јавна обавештења и сл. објављује оператер платформе, а ми их ни у једном тренутку не обрађујемо у неку другу сврху осим предвиђене. Задржавамо право да обришемо незаконите или непримерене садржаје, уколико је то потребно.

Ваше садржаје ћемо евентуално поделити на нашој страници ако то представља функцију платформе друштвене мреже.

Ваше податке обрађујемо и у сврху комуницирања са вама.

Јавно доступни подаци

Обрађујемо оне личне податке које смо добили о Вама из јавно доступних извора (у законским оквирима) као што су јавне базе података. Податке добијене на наведен начин можемо комбиновати са осталим подацима које смо добили од Вас

Које податке не обрађујемо?

У складу са Законом, нећемо обрађивати податке повезане са:

 • расним или етничким пореклом;
 • политичким мишљењем;
 • верским или филозофским уверењем;
 • чланством у синдикатима;
 • генетским функцијама;
 • здрављем;
 • сексуалним животом;
 • казненим пресудама или сродним сигурносним мерама;
 • биометријским подацима;
 • генетским подацима.

У ком периоду чувамо Ваше личне податке?

Подаци о личности се чувају онолико времена колико је потребно за обезбеђивање сврхе за коју су подаци о личности прикупљени.

За податке где постоји законом дефинисан рок чувања, чувамо податке у том периоду и бришемо их у додатном року од годину дана.

Податке које обрађујемо на основу легитимног интереса чувамо док постоји легитимни интерес, и бришемо их у периоду од једне године од престанка легитимног интереса.

Податке које обрађујемо на основу Ваше сагласности чувамо док имамо сагласност, а у случају опозива сагласности, бришемо их у најкраћем разумном року, осим уколико истовремено не постоји други основ за обраду.

Подаци достављени приликом постављана питања преко интернет странице, путем друштвених мрежа или путем е-маила, бришу се или анонимизују најкасније у року од 90 дана након давања коначног одговора.

Након испуњења сврхе, односно истека законом прописаног рока за чување података о личности, подаци о личности ће бити трајно обрисани.

Горе наведена раздобља чувања Ваших личних података, дефинишемо водећи се следећим критеријумима:

 • период у којем су нам потребни Ваши лични подаци како бисмо Вам могли пружати наше услуге;
 • постоји ли законска, уговорна или слична обавеза чувања Ваших личних података.

Ко има приступ Вашим личним подацима?

Ваше личне податке сматрамо пословном тајном те их као такве штитимо у складу са важећим законским прописима и најбољој пракси.

Ваше личне податке ћемо обрађивати ми сами, док трећа лица имају право приступа и обраде Ваших личних података само у ниже описаним ситуацијама:

Обрађивач Разлози
Пружаоци услуга Правна лица са којима пословно сарађујемо и која нам помажу у редовном пословању. То су нпр. лица које развијају и одржавају IT решења, унапређују маркетиншке кампање, пружају персонализовано оглашавање. Та лица обрађују Ваше личне податке искључиво за наше потребе.
Сарадници и саветници Порески саветници, рачуновође, адвокати и други саветници са којима пословно сарађујемо када оценимо да је то потребно ради заштите одређених наших оправданих интереса. Та лица обрађују Ваше личне податке искључиво за наше потребе.
Судски органи Можемо бити законом обавезани да пружимо личне податке надлежним органима, а у одређеним случајевима то може бити наш легитимни интерес да избегнемо штету и покренемо парницу.
Надлежни органи Надлежни органи код спровођења надзора над законитошћу пословања и поступања као и друга правна лица кад је то потребно за извршење неке наше законске дужности, нпр. ревизор. У том случају та правна лица обрађују Ваше личне податке у сврху која им је законом додељена
Остала лица у вези са трансакцијама Остала лица у вези с пословним трансакцијама као што су нпр. продаја друштва или дела друштва, реорганизација, спајање, заједничко улагање или било која друга врста располагања друштвом, имовином или залихама (укључујући и банкрот или сличан поступак)

Наведена лица су ограничена у могућности коришћења Ваших личних података у било које друге сврхе, осим наведених, те су у обавези да  штите и обрађују Ваше личне податке у складу са законским, регулаторним и уговорним обавезама.

У које земље преносимо Ваше податке?

Неки обрађивачи који могу имати приступ Вашим личним подацима налазе се у страним земљама, првенствено у ЕУ или су укључени у земље чланице Конвенције Савета Европе 108. Пренос података у те земље заснива се на задатом нивоу заштите личних података која се примењује у овим земљама, у складу са законом.

Ваша права

Ако се одлучите користити једним или више од својих ниже наведених права, имамо право проверити Ваш идентитет, све у сврху заштите личних података.

Ваша права остварујете бесплатно. Изузетно, ако је Ваш захтев очигледно неоснован или претеран (нпр. тражите личне податке које и сами поседујете), а посебно ако се исти захтев учестало понавља, имамо право да наплатимо нужне трошкове поступања по Вашем захтеву или да одбијемо да поступимо по Вашем захтеву.

Молимо Вас да питања и захтеве, у писаном облику и потписане пошаљете на адресу privacy@2dsoft.com. На Ваш захтев ћемо  одмах одговорити, а најкасније у року од месец дана, осим ако изузетна сложеност појединог случаја не захтева продужење наведеног рока.

Приступ Вашим личним подацима

Имате право да од нас тражите информацију о томе да ли обрађујемо Ваше податке о личности, приступ тим подацима, као и информације о обради у складу са чланом 26. Закона.

Исправка нетачних, допуна, брисање и ограничење употребе личних података

Имате право да тражите исправку Ваших нетачних личних података, као и право да допуните, бришете и ограничите употребу Ваших личних податка.

Преносивост личних података

Имате право преузети и тражити пренос Ваших личних података.

Право на повлачење сагласности и заборав

Имате право да повучете Вашу сагласност за обраду личних података као и да тражите да се трајно бришу Ваши лични подаци које смо обрађивали на основу Ваше сагласности.

Приговор против обраде или поступања с Вашим личним подацима

Имате право приговора на обраду Ваших личних података као и уопштено на наш начин поступања с Вашим личним подацима.

Право на притужбу Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности

У сваком тренутку имате право на притужбу пред надлежним органом за заштиту личних података – Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Булевар Краља Александра 15, Београд 11120, Србија, office@poverenik.rs

Информације о колачићима

Сматрамо да је интерес за оптимизацијом наше интернет странице оправдан у смислу Закона те у складу са тим обавештавамо вас да на нашој интернет страници користимо такозване колачиће.

Колачићи су мале датотеке које се чувају на вашем уређају (нпр.лаптоп, таблет, smartphone итд.) и то приликом посете наше интернет странице. Колачићи не наносе штету вашем уређају, не садрже вирусе нити злонамерне софтвере. У колачиcћима се чувају информације које се добијају у вези са уређајем који користите. На тај начин обезбеђујемо да коришћење интернет странице буде комфорније, да прикупимо анонимну статистику као и да вам прикажемо персонализован (рекламни) садржај. Међутим, то не значи да смо упознати са вашим идентитетом.

С једне стране, коришћење колачића служи да вам посета интернет страници буде пријатнија и комфорнија. Тако нпр. ми користимо такозване колачиће сесије како бисмо препознали да сте одређене делове наше странице већ посетили или да сте већ пријављени на свом корисничком налогу. Они се аутоматски бришу након што напустите нашу интернет страницу. Поред тога, користимо и привремене колачиће који се одређено време складиште на вашем уређају. Када поново посетите нашу интернет страницу, аутоматски се препознаје да сте већ били на страници и која подешавања сте поставили, тако да ове радње нећете морати да поновите. С друге стране, колачиће користимо како бисмо статистички евидентирали коришћење наше интернет странице, и то у циљу оптимизације понуде и приказа информација које су прилагођене вашим интересовањима. Ови колачићи нам омогућавају да вас аутоматски препознамо када поново посетите нашу интернет страницу. Ови колачићи се аутоматски бришу након одређеног времена. Већина претраживача аутоматски прихвата колачиће. Међутим, можете да подесите ваш претраживач тако да се на вашем рачунару не чувају колачићи или да се увек појављује порука пре него што се креира нови колачић.

Ипак, потпуно онемогућавање колачића може да значи да не можете да користите све функције наше интернет странице.

Ако су поставке на софтверу који користите за преглед интернет странице (вашем претраживачу) прилагођене да прихвате колачиће које користимо, и наставите да користите нашу интернет страницу, подразумеваћемо ваш пристанак.

Неке колачиће који се појављују на нашој интернет страници постављају услуге трећих страна.  У сваком тренутку, под „додатне опције“, можете да одлучите којој од наведених технологија желите да дозволиш приступ. У било ком тренутку можете да промените или опозовете своју сагласност о колачићима на нашем сајту.

Колачићи трећих страна

Google AdWords

Google Analytics

Braze

MailChimp

Право на измене

Задржавамо право на промену Правила Приватности.